Grupul GRAM..." />

GRAMPET dorește să lege Portul Constanța de Batumi

Grupul GRAMPET – Grupul Feroviar Roman (GFR) și NMC Kazmortransflot, transportatorul național maritim al Kazahstanului, au semnat un Memorandum de parteneriat în cadrul evenimentului Transport Logistics 2019 din München, cu scopul de a deschide o legătură regulată între porturile Constanța și Batumi.

„Acordul semnat la 6 iunie 2019 confirmă angajamentul ferm față de această alianță strategică care creează o nouă rută între China și Uniunea Europeană. Pe măsură ce sărbătorim 20 de ani de pionierat și performanță în transportul feroviar de marfă și logistică în Europa de Sud-Est, continuăm dezvoltarea rețelei noastre pe piața europeană, urmărind noi oportunități cu partenerii asiatici „, a declarat Gruia Stoica, președintele Grupului GRAMPET.

Acordul dintre cei doi membri ai Coridorului Mijlociu – Traseul internațional de transport trans-caspic (TITR) este în concordanță cu obiectivul asociației de a spori cooperarea și de a mări fluxul de mărfuri de-a lungul rutei.

„Există multe sinergii și oportunități între cele două porturi, având în vedere amplasarea lor strategică pe ruta principalelor proiecte de infrastructură de transport, precum și potențialul de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Sorin Chinde, vicepreședinte al diviziei Transporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 10 =