Germania: Facilităţi fiscale pentru companiile care achiziţionează automobile electrice

Guvernul german urmează să aprobe miercuri noi facilităţi pentru companiile care achiziţionează vehicule electrice, în încercarea de a încuraja vânzarea de automobile ecologice, au declarat pentru Wall Street Journal mai multe surse guvernamentale. foto

Potrivit economica.net, cancelarul Angela Merkel vrea ca până în 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe străzile din Germania, în ideea de a permite industriei auto să respecte normele UE privind reducerea emisiilor de CO2 la 95 de grame per kilometru.

„Aceasta este cea mai ambiţioasă ţintă din lume. O vom atinge doar dacă vom avea mai multe vehicule electrice pe drumuri”, a declarat Matthias Wissmann, preşedintele Asociaţiei producătorilor germani de automobile.

Potrivit surselor citate de WSJ, planul guvernului germane prevede deducerea a până la 90% din valoarea vehiculelor electrice achiziţionate de companii. În prezent flotele companiilor sunt responsabile pentru 60% din vânzările de noi autoturisme în Germania. Noile facilităţi ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015 cu condiţia ca cele 16 landuri germane să aprobe şi ele măsură având în vedere că prin implementarea sa vor fi diminuate taxele la nivel local.

În condiţiile în care, în prezent, în Germania rulează doar 24.000 vehicule electrice, o comisie care consiliază guvernul de la Berlin a avertizat că Germania riscă să nu îşi atingă ţinta privind vânzările de vehicule electrice dacă nu introduce stimulente. Graţie facilităţilor fiscale pentru companii, comisia prognozează că numărul vehiculelor electrice ar putea creşte până la 800.000 până în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − thirteen =