Germania aloca 86 de miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare

Potrivit business24, Guvernul de la Berlin si operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn (DB) au ajuns la un acord privind un program de modernizare a retelei nationale de cai ferate in valoare de 86 de miliarde de euro, in urmatorii zece ani, după cum a anuntat ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, transmite DPA.

Operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn este sub presiune din partea calatorilor pentru a-si imbunatati serviciile si a reduce intarzierile trenurilor. De asemenea, compania se confrunta cu probleme financiare, datoria sa ajungand la 20 de miliarde de euro iar deficitul de finantare ar urma sa atinga cinci de miliarde de euro pana in 2023.

Costurile suportate de Guvern se ridica la 62 de miliarde de euro, adica aproximativ 6,2 miliarde de euro anual. Deutsche Bahn va aloca proiectului de modernizare 24,2 miliarde de euro.

„Am ajuns la un acord Deutsche Bahn privind cel mai semnificativ program de modernizare care a existat vreodata in Germania. Modernizarea retelei nationale de cai ferate va construi fundatia pentru o protectie activa a mediului„, a declarat Scheuer. Acesta a adaugat ca suma alocata de autoritati reprezinta o crestere de 59% fata de precedentele acorduri.

Coalitia aflata la guvernare in Germania vrea sa imbunatateasca serviciile de cale ferata si sa dubleze numarul trenurilor de pasageri pana in 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − twelve =