Adminis..." />

Ger cumplit la noapte în mai multe regiuni din România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că în noaptea de joi spre vineri în Nordul Munteniei, în sudul Moldovei și la munte se vor înregistra temperaturi record de sub limita de minus 20 de grade Celsius. În București se vor atinge, la noapte, minus 16 grade Celsius. foto

În cursul zilei de astăzi va fi extrem de frig în partea de nord a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei. În Transilvania se vor înregistra și temperaturi pozitive. În Muntenia maximele nu vor depăși ziua minus 10 grade și va mai ninge, dar în cantități mici. Vântul va mai avea unele porniri pe parcursul zilei. Ziua se anunță geroasa și în jumătatea nordică a Moldovei. Cerul rămâne acoperit de nori și va mai ninge slab din când în când, anunță meteorologii. 

În schimb, la noapte în aceste regiuni, temperaturile vor coborî spre minus 20 de grade Celsius. Județele amenințate de temperaturi de minus 20 de grade Celsius sunt: Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Brăila, Vaslui, Galați și Vrancea.
Ger și în Bărăgan, Dobrogea și la munte.

În Dobrogea și în Bărăgan, gerul va persista și peste zi, va ninge slab din loc în loc, iar vântul va mai avea unele intensificări, însă la viteze mai mici decât în ultimele ore.

În Centrul României mai vin câteva ninsori slabe la munte și pe partea estica. Tot la munte, pe creste vântul va sufla cu putere, iar zăpada va fi viscolită sau spulberată. Noaptea ne-aduce ger năprasnic în depresiuni, pe unde se vor înregistra minus 20 de grade.
În București, la noapte se va atinge în jur de minus 16 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se vor găsi mulți nori, scurte momente cu soare și temperaturi acceptabile. Pe aici maximele vor urca până la 1…2 grade, cu plus. În ținuturile vestice e posibil să apară ceața, însoțită de burniță și vor fi condiții de formare a poleiului. În Banat vântul va depăși 50…60 de km/h și va spulbera zăpada. Temperaturile urcă mai mult decât în celelalte zone: în Dealurile de Vest se vor atinge 4…5 grade Celsius.

Sud-vestul țării scapă de vremea severa. Va mai ninge slab pe parcursul zilei, iar vântul va mai avea unele intensificări, anunță specialiștii. Temperaturile scad față de ieri. Va fi foarte frig și în Sudul țării. Sunt anunțate cateva ninsori slabe din loc in loc și vânt. Maximele nu vor depăși minus 5 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 4 =