GALERIE FOTO Salonul Auto de la Beijing, ciucure de copii ale maşinilor occidentale

Chinezii au prezentat la Salonul Auto de la Beijing mai multe copii ale unor maşini occidentale de lux, purtând nume care nu au nici o legătură cu marketingul de produs, precum BAIC, Haval sau GAC.

BAIC-1 este o maşină care a avut ca sursă de inspiraţie superbul Hummer H1, însă arată mai degrabă ca o jucărie nereuşită. Ca iPhone-ul copiat, cu cameră VGA şi butoane nefuncţionale. Un Hummer pătrăţos şi urât, care dedesubt poate fi chiar şi Trabant făţuit.

BAIC D60 este un fel de Mercedes CLA 45 AMG sub un alt nume. Nu se ştie însă dacă, atunci când apeşi pe butonul elevatorului geamului faţă-dreapta nu cade geamul.

baic-d60

GAC GONOW GA6470 este o combinaţie tristă între un Range Rover Evoque şi uhaval-h2n Mitsubishi Outlander. Chinerzii fură deci şi de la fraţii asiatici japonezi, nu numai de la „feţele palide”.

gac-gonow-ga6470

Haval H6 Sport este o corcitură zbârcită-ntre un Volkswagen Touareg şchiop călare pe un Hyundai Santa Fe ciung, care au un copil nelegitim.

Haval H2 este un Volkswagen Tiguan (frăţioarul mai mic teuton al Touaregului) care însă a devenit puţin cam supraponderal.

Nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva.

Problema este că, vânzând apoi aceste copii penibile pe pieţe imense, la preţuri mult mai mici decât ale originalelor copiate, aceste firme chinezeşti adună extraordinar de mulţi bani şi ajung să achiziţioneze producătorii pe care i-au piratat cu numai câţiva ani în urmă. Sau alţi mhaval-h6-sportari producători occidentali

Spre exemplu, acum câţiva ani Geely a lansat o caricatură de Rolls Royce Phantom, Geely GE, ce costă 30.000 de dolari, iar acum mai puţini ani a achiziţionat prestigioasa marcă suedeză Volvo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − one =