Î..." />

Galaţi: Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile judeţene

În judeţul Galaţi se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile judeţene, iar de duminică seară a fost deschis complet traficul rutier pe DN24D Galaţi-Bârlad, a anunţat, luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan. foto

Potrivit acesteia, utilajele de deszăpezire acţionează continuu pentru menţinerea practicabilă a tuturor căilor de acces, în condiţiile în care s-a manifestat permanent transportul de zăpadă la sol şi a fost necesară intervenţia repetată pe mai multe segmente. În nordul judeţului Galaţi, pe mai multe sectoare, troienele au depăşit doi metri. 

Se acţionează acum pe sectoarele de drumuri judeţene DJ253, Cudalbi-Băleni-Viile (cu un încărcător frontal, un autogreder, patru oameni); DJ 254, Iveşti -Călmăţui (două încărcătoare frontale, cinci oameni); DJ 252I, Poiana -Vişina (o autofreză, un autogreder, cinci oameni); DJ 242E, Băneasa-Roşcani-Oancea (două încărcătoare frontale, cinci oameni); DJ 251C, Valea Mărului-Mândreşti-Smulţi (un încărcător frontal, doi oameni); DJ 242A, Slivna-Găneşti (un buldoexcavator, doi oameni).

În total, 289 de oameni s-au aflat la datorie în ultimele 24 de ore, din care 148 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI): 110 poliţişti, 27 de jandarmi, 11 lucrători ISU. Li s-au alăturat 42 de lucrători de la drumurile naţionale, 64 de la drumurile judeţene, 15 de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU) şi 20 de cadre medicale.

S-a acţionat cu 162 de mijloace de intervenţie: 82 ale MAI, 33 de la drumuri naţionale, 28 de la drumuri judeţene, nouă ale CLSU, zece ale Ministerului Sănătăţii.

Centrul operaţional al comandamentului de iarnă este în continuare activ la Prefectura Galaţi, până la reluarea în bune condiţii a tuturor activităţilor socio-economice din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =