Din..." />

Traficul greu este interzis în Serbia, din cauza vremii

Din cauza vânturilor puternice şi a troienelor de zăpadă care ajung până la 3,5 metri s-a închis transportul rutier la punctul de frontieră Horgos, secţiunea Subotica – Novi Sad în ambele sensuri, a anunţat societatea „Drumurile Serbiei”. foto

Traficul este blocat la Backa Topola, unde membrii Jandarmeriei şi ai Sectorului pentru situaţii de urgenţă încearcă să ajungă la vehiculele înzăpezite, iar transportul rutier în direcţia spre Novi Sad a fost reluată la Sirig, se menţionează în comunicat. 

Ministerul de Externe de la București le recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Serbiei să se informeze în legătură cu situaţia drumurilor din această ţară, unde sunt în vigoare atenţionări meteorologice. Potrivit MAE, autorităţile locale au luat măsura interzicerii accesului autovehiculelor de mare tonaj, în Banatul Central şi de Sud.

Până luni, este interzisă circulaţia autovehiculelor a căror masă depăşeşte 3,5 tone şi care se deplasează în Serbia, dinspre Ungaria şi România, fiind exceptaţi transportatorii de materiale perisabile. De asemenea, a fost suspendat şi traficul pe Dunăre. Pe teritoriul Serbiei, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de autovehicul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 5 =