Un avion spectaculos, ..." />

Francezii pregătesc avionul cu panoramă

Un avion spectaculos, gândit de francezii de la Technicon Design, ar putea decola în curând. Proiectul Ixion Windowless Jet este un avion care nu are ferestre. În locul acestora vor fi montate, pe toată cupola, niște ecrane imense pe care vor rula imagini filmate live de camere montate în afara avionului. foto

Sistemul acesta, care te face să crezi că privești printr-o fereastră uriașă este asemănător cu cel gândit de sud-coreeni pentru un turn uriaș de 450 de metri. Potrivit celor de la GDS Architect, la finalizare, turnul din Seul va crea iluzia de invizibilitate. 

E pur și simplu vorba de un truc ingineresc. Mai exact, în jurul clădirii vor fi montate camere de luat vederi care vor transmite imagini către partea opusă, pe ecrane LED, care vor placa întreaga construcție. Dacă după clădire trece un elicopter, tu îl vei vedea ca și cum construcția nu există. Orice e dincolo de clădire îți va apărea pe uriașul turn ca și cum acesta nu ar exista. Construcția la această clădire va începe în următoarea perioadă.

Un astfel de sistem ar putea fi folosit și ca podea avionului să devină „invizibilă”. Camerele poziționate de-a lungul părții inferioare a avionului ar putea transmite imagini live către display-uri montate în podea. (Yahoo News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 4 =