Ford Motor Co va da a..." />

Ford România va da afară 20% din personal

Ford Motor Co va da afară anul viitor aproximativ 680 de angajaţi de la subsidiara ei din România, reprezentând aproximativ 20% din întreg personalul, în condiţiile în care se adaptează la o piaţă europeană slabă, a anunţat miercuri producătorul de automobile. foto

Ford a cumpărat în 2008 Automobile Craiova, un producător român aflat în dificultate, şi în urmă cu doi ani a început să producă acolo modelul său B-Max. Totuşi, cererea slabă a dus la opriri regulate ale producţiei, în fiecare lună, timp de peste un an.

„Pentru a ajuta la o mai bună asigurare a competitivităţii uzinei de la Craiova şi pentru a controla preţurile operaţionale este necesar să luăm noi măsuri de ajustare a volumelor de producţie la actuala cerere a pieţei”, a transmis Ford România printr-un comunicat. „Acest lucru necesită o reducere a forţei de muncă”, precizează producătorul auto.

Compania a declarat că va implementa mai întâi un program de disponibilizări voluntare, atât la divizia de automobile, cât şi la cea producătoare de motoare, lăsându-le angajaţilor timp să aleagă până pe 18 decembrie. „Aceste acţiuni sunt decise cu intenţia de a utiliza cât mai bine forţa de muncă rămasă la Craiova şi pentru a îndeplini actualele şi prognozatele cerinţe de producţie, în condiţiile în care Ford continuă să caute oportunităţi pentru a produce un al doilea vehicul la Craiova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − fifteen =