Compania auto americană..." />

„Ford” reduce producţia modelului Fiesta

Compania auto americană „Ford Motor” Co. va reduce, în ultimul trimestru din 2014, producţia celui mai bine vândut model al său în Europa, Fiesta, din cauza încetinirii cererii în unele din principalele pieţe din regiune. foto

„Ford” va opri asamblarea modelului Fiesta hatchback la Köln (Germania), principala sa fabrică din Europa, timp de 11 zile în perioada octombrie-noiembrie 2014.

Compania va cere subvenţii în cadrul programului guvernamental german „Kurzarbeit”, potrivit căruia firmele îşi păstrează muncitorii, dar reduc numărul orelor de lucru, din cauza consumului în scădere. Prin programul „Kurzarbeit”, statul le plăteşte angajaţilor diferenţa de bani. Aproximativ 4.000 din cei 17.300 de angajaţi ai fabricii din Köln vor intra în acest program. 

În iunie, „Ford” a decis să păstreze producţia modelului Fiesta în Germania, după ce a ajuns la un acord de reducere a costurilor cu forţa de muncă la uzina de la Köln. Noul acord salarial a pus capăt mai multor luni de speculaţii potrivit cărora „Ford” ar putea transfera producţia noului Fiesta la uzina sa din România.

Compania americană speră că măsurile aplicate la uzina din Köln îi vor permite să readucă pe profit în 2015 operaţiunile sale din Europa, care, începând din 2011, înregistrează pierderi.

De menţionat că, vânzările de autoturisme Fiesta hatchback au crescut la 190.816 unităţi în primele şapte luni din 2014, în Europa, de la 175.433 în acelaşi interval din 2013, conform JATO Dynamics. În baza acestor vânzări, Fiesta îşi menţine poziţia secundă în clasamentul celor mai bine vândute modele auto în Europa, după Volkswagen Golf. (Yahoo News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + four =