Angaj..." />

Ford îşi întrerupe din nou activitatea în luna februarie

Angajaţii Ford de la Secţia Operaţiuni Vehicule unde se produce modelul B-MAX vor lucra, în această lună, numai patru zile pe săptămână din cauza cererii scăzute de maşini pe piaţa europeană. foto

Dacă în ultimele luni ale anului trecut şi angajaţii Secţiei de motoare unde se produce motorul EcoBoost au stat în şomaj tehnic mai multe zile pe lună, în luna februarie aceştia vor lucra fără întreruperi. 

„Ca răspuns la actuala cerere din piaţă, în luna februarie, Ford România are planificate patru zile fără producţie în Secţia de Operaţiuni Vehicule. În ceea ce priveşte Secţia de Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare”, a declarat Ana Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Potrivit contractului colectiv de muncă, pe perioada de şomaj tehnic angajaţii sunt plătiţi cu 80% din salariul de bază.

Uzina de la Craiova este unica locaţie Ford unde se produce modelul B-Max şi unde se asamblează, în prezent, câte un B-Max la fiecare 70 de secunde.

Conform datelor oficiale, în 2013, Ford B-Max a înregistrat vânzări de peste 67.000 de unităţi în Europa. (Economica.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − fifteen =