Fonduri UE 2014-2020: „Bucătăria” pregătirii documentelor în Transporturi

Ministerul Transporturilor coordonează pregătirea strategiei și documentelor care vor sta la baza viitorului program cu fonduri europene în domeniu. Reprezentanții acestui Minister au explicat pentru EurActiv.ro că primul termen limită în elaborarea documentelor este pe 17 aprilie când echipa de consultanți externi va transmite analiza socio-economică în domeniu. foto

Practic, oficial, ceea ce va fi finalizat pe 17 aprilie se numește: „Manualul pentru Modelul Național de Transport și Modelul Național de Transport (care va cuprinde și analiza socio-economică)”; asa cum reiese din Planul de acțiuni pentru îndeplinirea condiționalităților ex-ante referitoare la Transport. 

Potrivit reprezentanților Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport (AM POS T) documentul de bază va fi Master Planul în domeniul transporturilor, draftul acestuia având termen limită pentru finalizare (potrivit calendarului) în data de 16 august 2013.

Lista viitoarelor proiecte va fi inclusă în acest Master Plan. Reprezentanții AM POS T au explicat că principalii beneficiari au transmis deja liste de propuneri de proiecte, inclusiv stadiul acestora spre exemplu dacă există sau nu studii de fezabilitate și alte documente premergătoare (proiect tehnic, analiza cost-beneficiu etc).

O precizare importantă a reprezentanților AM POS T: proiectele din zona transporturilor nu vor include infrastructură urbană, ci se vor opri „la intrarea în oraș”, tot ceea ce ține de orașe (centuri, pasaje) va rămâne în coordonarea autorităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − nine =