Dan Şova, minist..." />

Fonduri europene de 3 mld. euro pentru drumuri

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a declarat că România va avea la dispoziţie trei miliarde de euro pentru infrastructura rutieră, în următoarea programare financiară a Uniunii Europene. foto

Astfel, în perioada 2014 -2020, finanţarea pentru infrastructura rutieră se va tripla pentru întreaga Europă, până la 26 miliarde de euro.

Din această sumă, România va beneficia de trei miliarde de euro. 

„Acesta este cadrul pentru care, în respectiva perioadă de programare, următoarele proiecte sunt în curs de elaborare: Sibiu-Braşov, finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, apoi Braşov-Bacău, finanţat din FEDR, Sibiu – Piteşti, din Fondul de Coeziune, o secţiunea nouă din Centura Bucureştiului, Craiova-Calafat (…) Investiţiile sunt vitale pentru construirea unei economii de care are nevoie România. Trebuie să mergem mai departe cu viziunea abordării unei economii integrate, iar transportul rutier reprezintă punctul de plecare în implementarea proiectelor”, a afirmat Şova.

Potrivit acestuia, pentru reabilitarea drumurilor naţionale, România are proiecte pentru aproape 4.300 de kilometri, din care peste 1.500 km se află în stadiul de execuţie.

Astfel, la finalul anului 2015 va fi gata autostrada de la Nădlac până la Sibiu şi Autostrada Bucureşti-Braşov, iar în 2016 Autostrada Sebeş – Turda, a adăugat Șova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 10 =