FMI vine la București pentru evaluarea acordului preventiv cu România

O misiune a Fondului Monetar Internațional va vizita Bucureștiul în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2014, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013, a declarat, joi, reprezentantul rezident al FMI în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa. foto

‘Misiunea FMI va discuta cu autoritățile române recentele evoluții economice și prioritățile în reformele economice. De asemenea, vor fi discutate măsurile de compensare a deficitului de venituri în urma amânării cu trei luni a majorării accizei la combustibil, astfel încât să se asigure ținta de deficit bugetar de 2,2% din PIB”, a precizat acesta. 

Potrivit unui comunicat al Fondului Monetar Internațional, misiunea FMI, condusă de Andrea Schaechter, se va desfășura în comun cu echipele de experți ai Uniunii Europene și ai Băncii Mondiale. Aceștia se vor întâlni, pe lângă autorități, cu reprezentanți ai partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociațiilor oamenilor de afaceri, ai băncilor și ai organizațiilor societății civile.

Concluziile vor fi prezentate la sfârșitul misiunii, a subliniat Tolosa… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =