FMI şi CE: Amânarea accizei la carburanţi, acoperită prin îngheţarea unor cheltuieli

Autorităţile şi echipele de experţi ale FMI şi CE au ajuns la un acord la nivel tehnic după discuţiile privind prima şi a doua evaluare a programului economic, amânarea implementării accizei majorate la carburanţi urmând să fie acoperită prin îngheţarea unor cheltuieli ale statului, potrivit instituţiilor financiare internaţionale. foto

Reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale notează că majoritatea criteriilor pentru finele lunii decembrie a anului trecut au fost îndeplinite, conform unui comunicat publicat marţi de Comisia Europeană. 

„S-a ajuns la un acord la nivel tehnic. Programul rămâne, în linii mari, în direcţia cea bună. Majoritatea criteriilor de performanţă stabilite pentru finele lunii decembrie 2013 au fost îndeplinite sau sunt aproape îndeplinite”, se arată în declaraţia de la finalul vizitei.

Problema accizei majorate la carburanţi, care a generat tensiuni politice şi a condus la amânarea încheierii primei evaluări a acordului, a fost depăşită pentru moment.

„Amânarea pentru încă o perioadă a implementării accizelor la carburanţi va fi compensată prin îngheţări pe partea de cheltuieli”, se spune în comunicatul CE.

Echipele Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene s-au aflat la Bucureşti în perioada 21 ianuarie – 4 februarie pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a programului economic convenit anul trecut… citește tot pe www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 2 =