Eforturile cel..." />

Fitch: Restructurarea băncilor greceşti, benefică

Eforturile celor patru bănci de importanţă sistemică din Grecia, de a-şi restructura activitatea şi de a integra recentele achiziţii bancare, ar putea duce la reduceri de costuri şi ar putea sprijini profiturile şi capitalul, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară Fitch Ratings.

Totuşi, agenţia avertizează că rămân riscuri dacă se prelungeşte şi se adânceşte recesiunea în Grecia, iar planificatele reduceri de costuri nu se materializează.

Fitch se aşteaptă ca economiile realizate în primul semestru din acest an prin restructurare şi integrare să ducă la o eficienţă mai sporită. Din semestrul doi din 2012, Piraeus a fost cea mai activă în achiziţii bancare, obţinând active totale de 95 miliarde de euro şi o poziţie de lider în Grecia, cu o cotă de piaţă de piaţă la împrumuturi şi depozite de aproximativ 30%.

De asemenea, Alpha a achiziţionat Emporiki Bank, iar Eurobank a cumpărat New Hellenic Postbank şi New Proton Bank, cele două bănci având active totale de 74 miliarde de euro şi, respectiv, 82 miliarde de euro, la sfârşit lunii iunie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 3 =