Fiat a convenit preluarea int..." />

Fiat va prelua integral Chrysler

Fiat a convenit preluarea integrală a Chrysler, într-o tranzacţie de 4,35 miliarde de dolari, finanţată în cea mai mare parte de compania americană. Acţiunile grupului italian au urcat cu 16% la Milano, după anunţarea acordului, cea mai bună evoluţie din ultimii cinci ani.

Fiat va prelua participaţia de 41,5% din acţiunile Chrysler, deţinută de un fond de asigurări de sănătate pentru pensionari, controlat de influentul sindicat United Auto Workers.

Grupul italian deţine deja 58,5% din acţiunile Chrysler, după ce a contribuit la salvarea de la faliment a companiei în urmă cu aproape cinci ani, transmite Bloomberg.

Fiat va plăti 1,75 miliarde de dolari în cash către fond la finalizarea tranzacţiei, iar Chrysler va contribui cu 1,9 miliarde de dolari, prin distribuirea unui dividend special.

În plus, Chrysler va plăti eşalonat către fond 700 de milioane de dolari în patru tranşe anuale. Prima dintre acestea urmează să fie distribuită odată cu perfectarea tranzacţiei.

Fiat estimează că tranzacţia va fi finalizată până la 20 ianuarie. Sergio Marchionne, director general Fiat şi Chrysler, a obţinut astfel condiţii considerate de analişti şi investitori favorabile grupului italian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 3 =