Reprezentanţii ..." />

Fermierii croați au blocat drumurile naționale

Reprezentanţii fermierierilor din Croaţia, care de două săptămâni blochează drumurile naţionale cu utilaje agricole, au ajuns luni la Zagreb pentru a preda protestul lor premierului Zoran Milanovic. foto

Fermierii aşteaptă să fie primiţi de premier pentru a-şi prezenta revendicările, deoarece le-au fost reduse subvenţiile cu 37%, iar preţul produselor agricole este în continuă scădere. „Îi acordăm premierului 24 de ore şi conform legii în acest interval trebuie să se pronunţe. Dacă nu răspunde înseamnă că încalcă toate drepturile noatre democratice”, a declarat preşedintele Asociaţiei fermierilor din regiunea Viroviticko, Zvonko Pipica. 

Preşedintele croat, Ivo Josipovic a confirmat duminică 18 august că se va întâlni cu fermierii, dar nu a precizat când va avea loc întâlnirea. Fermierii croaţi care duminică au plecat cu tractoarele spre capitala Zagreb au fost opriţi de organele de poliţie. Presa croată relatează că reprezentanţii lor au ajuns la Zagreb şi i-au dat un ultimatum premierului croat, spunând că în caz contrar vor convoca o conferinţă de presă în care îşi vor prezenta planurile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − seven =