Peste 300 de pr..." />

Fermierii bulgari au blocat drumul spre Grecia

Peste 300 de producători de fructe și legume din sud-vestul Bulgariei au protestat la sfârșitul săptămânii trecute față de prețurile de vânzare tot mai mici ale produselor. Drumul principal care duce spre granița cu Grecia – E-79 – a fost blocat demonstrativ preț de 10 minute, relatează agenția de știri Novinite. foto

Fermierii bulgari au solicitat întâlniri urgente cu președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, și cu reprezentanți ai ministerelor agriculturii și de finanțe. Ei au mai solicitat mai multe subvenții de la stat și reglementări privind reducerea importului de fructe și legume din țări care nu sunt state membre UE. 

Astfel de proteste au devenit foarte frecvente în țara vecină, din cauza prezenței masive pe piață a samsarilor, care cumpără ieftin de la poarta fermierilor şi vând de câteva ori mai scump în pieţe.

Acceași problemă este invocată și de fermierii români, care sunt nevoiți să își vândă producția de fructe și legume la prețuri derizorii din cauza importurilor masive din state non UE. Zilnic în România intră zeci de mii de tone de legume nefiscalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − nineteen =