Casa de Asigurări de Sănăt..." />

Fenechiu: Spitalele CFR trec la CNAS

Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi transferată la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a anunţat duminică noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. foto

Liberalul a afirmat la Iaşi că a găsit în subordinea Ministerului Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Potrivit acestuia, spitalele CFR din ţară vor fi trecute în subordinea CNAS sau, după caz, a administraţiilor locale.

Singurele excepţii vor fi spitalele CFR din Bucureşti. Acestea vor ramâne în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru ca desfiinţarea lor să nu pună în pericol proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare.

„Sunt oameni care nu ştiu pe ce lume se află. Vor fi concursuri şi o nouă organigramă”

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, spune că a găsit în instituţie oameni care „nu ştiu pe ce lume se află” şi că va prezenta o nouă organigramă a ministerului, pentru că actuala organigramă este „stufoasă”, după care vor fi organizate concursuri pentru toate posturile de conducere.

„22 decembrie a fost prima zi în care am intrat în minister. Au fost patru zile în care am muncit. Am avut bucuria de a descoperi oameni foarte competenţi, dar am avut şi dezamăgirea de a găsi oameni cărora n-o să le dau numele acum de sărbători, dar care nu înţeleg ce caută acolo. În minister este o organigramă stufoasă, cu mulţi oameni pe care dacă îi întrebi ce fac nu-ţi pot spune”, a afirmat Relu Fenechiu.

„CFR Marfă este o gaură neagră, prin oprirea hoţiilor poate deveni profitabilă”

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmă că „prin oprirea hoţiilor şi cu un management performant” CFR Marfă poate deveni profitabilă, susţinând că această companie a ajuns „o gaură neagră unde se fac contracte împotriva intereselor statului”.

„Camioanele de mare tonaj merg suraîncărcate pe străzi şi acest lucru nu se poate face decât dând şpagă unde trebuie, în vămi se cântăresc maşinile după ureche, iar CFR Marfă este o gaură neagră în care se fac contracte parcă dedicate împotriva intereselor companiei şi statului”, a spus Fenechiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 2 =