Minis..." />

Fenechiu: „Cei care au protestat la Tarom nu erau în grevă”

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, susţine că doar aproximativ 50 de salariaţi au protestat spontan la Tarom şi că nu au declanşat o grevă colectivă, deoarece au întrerupt lucrul doar în pauza de masă, nemulţumiţi de faptul că directorul tehnic a anulat licenţele unora dintre ei. foto

„E vorba de un protest al aproximativ 50 de salariaţi care erau în pauză. Aceasta nu reprezintă, conform legii, o încetare colectivă, voluntară, a lucrului. Imediat după pauză au intrat la lucru. Nu a fost perturbată activitatea companiei Tarom”, a precizat Fenechiu. 

Ministrul a explicat faptul că nemulţumirea protestatarilor a survenit în urma unei decizii administrative a companiei, care, odată aplicată, va diminua veniturile unor angajaţi.

„Motivul protestului este legat în general de decizia, pe care eu o consider corectă, a directorului tehnic referitoare la neprelungirea licenţelor pentru o parte din personalului tehnic. Cei care lucrează în Tarom cu toţi au licenţe în baza cărora beneficiază de nişte sporuri salariale. Anumite activităţi de acolo considerăm că nu trebuie să se desfăşoare neapărat cu licenţă”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Fenechiu a mai subliniat faptul că el şi-a propus eficientizarea companiilor din subordine, iar renunţarea la unele licenţe face parte din strategie.

Compania Tarom a decis, miercuri, după discuţii cu reprezentanţii Sindicatului Naţional Tehnic şi cei ai Ministerului Transporturilor, să facă o evaluare obiectivă pentru a stabili care sunt licenţele necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor tehnice… citește tot pe www.gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =