Fenechiu: Aştept decizia finală CSAT pentru a privatiza 20% din CFR Marfă

CFR Marfă va fi privatizată urmând să fie vândute maximum 20 de procente din capitalul social, asta însă după ce va fi obţinut avizul de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, a declarat vineri, pentru Agerpres, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

‘A privatiza o societate atunci când ea înregistrează pierderi foarte mari este o greşeală, o abordare nerecomandată de niciun manual de management. Aştept să văd o decizie finală din partea CSAT cu privire la privatizarea CFR Marfă.

Propunerea mea este ca această societate să nu fie privatizată decât într-un procent de maximum 20%. Până atunci doresc să numim un management performant, un management privat la această companie, să o aducem să joace corect, cinstit şi în termenii concurenţiali’, a spus ministrul Transporturilor.

CFR Marfă, companie aflată pe calendarul privatizărilor nu a putut fi privatizată în 2012 deoarece Consiliul Suprem pentru Apărarea Ţării a respins privatizarea pachetului majoritar de acţiuni la societate, fiind considerată companie de interes strategic.

Deşi fusese trecută în memorandumul încheiat cu instituţiile financiare internaţionale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat în luna octombrie că finalizarea privatizării integrale a CFR Marfă în 2012, conform memorandumului cu FMI, va fi amânată în lipsa unui aviz din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 14 =