Femeile din AsstrA descriu partea feminină a Industriei Logistice

La prima vedere, industria de transport și logistică poate părea o profesie strict masculină. Cu toate acestea, statisticile arată că femeile sunt, de asemenea, o parte importantă a acestui sector. Oare serviciul în sectorul TSL este o durere de cap pentru femei?

 

Această întrebare arzătoare a devenit obiectul Forumului anual „Femeile în logistică”. Această conferință reunește manageri, specialiști și experți, nu numai din domeniile logisticii, transportului și expedierii, dar și din sectoarele producției, distribuției și comerțului cu amănuntul. Agenda sa este substanțială și în fiecare an se axează pe problemele actuale legate de dezvoltarea industriei logistice atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

 

Małgorzata Matwiejuk, șefa Agenției Vamale Koroszczyn, Polonia, a rezumat participarea sa la acest eveniment,

 

„În ediția din acest an a Forumului Femei în Logistică, care a avut loc în Janów Podlaski, Polonia, în perioada 20-21 mai, au participat 160 de femei din industria logistică. Universitatea de Economie din Katowice și Școala de Științe Economice din Varșovia au avut sloganul Forumului din acest an a fost ” LĂSAȚI-NE SĂ FIM NOI ÎNSENE” și am vorbit despre cum să dezvolte o afacere în momente de diversitate și să căutăm noi oportunități de afaceri, păstrând în același timp identitatea și valorile organizației dvs.

 

Prima zi a Forumului a acoperit numeroase aspecte legate de managementul valorii, marketingul de influență, dezvoltarea dinamică intermodală și modificările logistice planificate pentru Nou Drum de Mătase. De asemenea, a avut loc o întâlnire cu un invitat special și o ceremonie de premiere a câștigătorilor premiilor „Femeia în logistică 2018”.

 

A doua zi a fost dedicată atelierelor de lucru privind vizita bazei de containere din Małaszewicze. Două zile de conferințe, ateliere și întâlniri interesante au generat entuziasm, idei și o multitudine de cunoștințe profesionale care se aplică muncii zilnice. „

 

În grupul internațional de transport și logistică AsstrA-Associated Traffic AG, femeile nu sunt o minoritate. Grupul corporativ are puțin peste 1.000 de angajați, dintre care 641 sunt femei. Iar 39 dintre aceste femei sunt manageri. Care sunt aspectele cele mai provocatoare și cele mai fascinante de a fi o femeie în industria TSL?

 

Julia Gorbaczuk, șefa Diviziei de Expediere a Mărfurilor din Europa de Sud-Est, răspunde:

 

„Am venit la industria transporturilor complet din întâmplare, am vrut să-mi folosesc abilitățile lingvistice la locul de muncă și știam că un loc de muncă ca traducător sau profesor nu era pasiunea mea de lucru. Am fost fasninată de dinamismul industriei de transport și logistică, un ritm de lucru care se potrivește perfect personalității mele, pentru că nu-mi place rutina și când doar o plictiseală se strecoară în viața mea profesională, mă gândesc la ceva nou imediat – noi clienți, noi rute sau noi soluții. Industria de transport și logistică aduce, în fiecare zi, noi provocări și experiențe proaspete, industria de transport se dezvoltă rapid, puteți vedea, de exemplu, soluțiile IT implementate pe scară largă, afacerea logistică evoluează, iar angajații împreună cu aceasta „.

 

 

Pentru Julia, lucrul în industria de transport și logistică nu este, de asemenea, fără o parte echitabilă a stresului: „Piața transporturilor necesită ca experții săi să fie disponibili aproape 24 de ore pe zi, ceea ce, din păcate, afectează viața de familie a angajaților. Cu toate acestea, bazându-ne pe principiul echilibrului dintre viața profesională și cea privată, suntem capabili să combinăm cu succes viața profesională și cea familială” subliniază Julia.

 

„Pe lângă stres, uneori trebuie să luptăm și împotriva stereotipurilor, care sunt încă destul de puternice în unele țări. De multe ori trebuia să dovedesc partenerilor mei de afaceri că, în ciuda vârstei tinere și a sexului meu, sunt un expert experimentat. Aceste stereotipuri sunt adesea condiționate de diferențele culturale, motiv pentru care eu nu le iau personal și le abordez cu înțelegere „.

 

În calitate de director al Diviziei de Publicitate și PR din cadrul Grupului AsstrA, Katarzyna Snehirova observă:

 

Indeed, if you look at the logistics industry from the outside, you might get the impression that the majority of the „main” roles are played by men, e.g. representatives of sea and rail lines, fleet owners, drivers, and warehouse employees. If, however, you look at the transportation and logistics industry „from the kitchen,” you’ll probably notice that there are more women both in the front office and the back office. You’re often more likely to meet women in sales, HR, marketing, accounting, or legal departments.

 

Presiunea este, cu siguranță, cea mai mare provocare cu care se confruntă femeile în sectorul transporturilor și al logisticii. Toate evenimentele, procesele și interacțiunile logistice într-o zi ajung uneori la un punct de fierbere. Ritmul muncii intense poate rămâne neschimbat cinci zile pe săptămână, 12 luni pe an. Viteza și concentrarea deciziilor dvs. pot afecta cu siguranță rezultatele afacerii. Ceea ce contează, prin urmare, este abilitatea de a lucra sub presiunea timpului, de a dezvolta în mod constant abilități de gestionare a timpului și, desigur, de a aprecia procesul și de a dori să faceți ordine în nebunie. „

 

Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor sale provocări, piața transporturilor și logisticii este extrem de fascinantă. După cum a subliniat Katarzyna Snehirova, industria logistică oferă multe „roluri” care pot fi testate și adaptate pentru oportunități de învățare și dezvoltare continuă.

 

„Călătoria mea de logistică a început în departamentul de transport maritim și, după câțiva ani de experiență ca transportator de mărfuri, m-am simțit gata să fac față unor noi provocări”. AsstrA mi-a dat ocazia să încerc în marketing, astfel, asimilarea în organizație, gestionarea campaniilor de publicitate și de marketing a devenit o continuare logică a carierei mele.

 

În economia de astăzi, femeile caută și obțin o mai mare independență sau chiar putere. Nu există nicio excepție în industria logistică. Totul depinde de dorința femeii de a se împlini. După cum spune Tony Robbins: „Dacă aveți un scop, veți găsi, de asemenea, energie, resurse și inspirație”, conchide Katarzyna Snehirova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 6 =