Făgărășenii vor..." />

Făgărăşenii vor să pună barieră cu taxă pe DN1

Făgărășenii vor să pună barieră cu taxă pe DN1. Măsura extremă vine după ce Guvernul a decis să nu mai finanţeze centura ocolitoare a municipiului Făgăraş, informează Radio România Actualități. foto

Deşi edilii au făcut nenumărate demersuri în acest sens, s-au soldat de fiecare dată cu un eşec. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) anunţa la începutul anului ca ar putea finanţa această investiţie, însă guvernanţii nu au fost de aceeaşi părere, blocând din nou finanţarea. În aceste condiţii, edilii spun că nu au decât două soluţii, ori pun barieră cu taxă maşinilor de mare tonaj, ori le vor permite să tranziteze oraşul doar timp de două ore, spune deputatul Daniel Zamfir. 

DN 1 trece prin mijlocul municipiului Făgăraş, iar maşinile de mare tonaj care tranzitează oraşul, reprezintă un factor de risc pentru populaţie, spune primarul Sorin Mănduc. Guvernanţii spun că, de fapt, Făgăraşul are un drum de ocolire. În realitate, aşa-zisa ocolitoare are 4 km, ocoleşte prin nordul municipiului, este un proiect început în 1998 de Ministerul Transporturilor şi care a fost lăsat baltă, în realitate fiind vorba despre un drum de pământ care este impracticabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =