Fabrica Ford din Craiov..." />

Fabrica Ford se închide aproape o lună

Fabrica Ford din Craiova se închide în perioada 24 iulie – 18 august, perioada de vacanţă pentru angajaţi, timp în care toate liniile de producţie şi montaj intră în revizie generală anuală. foto

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş, ultima zi de muncă pentru angajaţii Ford este miercuri, 23 iulie, iar 24 şi 25 iulie fac parte din programul de oprire temporară a activităţii ca urmare a cererii scăzute de autoturisme de pe piaţa europeană. 

Întrebat în urmă cu cinci zile dacă şi în perioada următoare fabrica Ford din Craiova îşi va mai întrerupe temporar activitatea, directorul general al Ford România, Zoltan Brassai, a declarat că fabrica are o linie de producţie flexibilă pentru a putea produce în funcţie de cererea pieţei şi nu va produce maşini ‘pentru câmpul verde’ ca să aibă maşini pe stoc dacă nu are comenzi.

‘Noi nu mai producem cincinalul în patru ani şi jumătate. Avem planuri de un an, lunare, săptămânale, zilnice şi cum este cererea, aşa este şi producţia. Avem flexibilitate a liniei de producţiei să producem mai mult când se cere mai mult şi să producem şi mai puţin dacă cererea este mai mică. Nu o să producem pentru câmpul verde, ca să avem maşini pe stoc dacă nu au comandat clienţii’, a spus Brassai, joi, într-o declaraţie de presă la care a participat şi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Potrivit lui Brassai, 98% din producţia de modele B-Max se exportă, iar la motorul EcoBoost, care se produce pentru patru continente, procentul este e şi mai mare.

‘Aici ar trebui să vedem şi lucrurile pozitive şi lucrurile celelalte. Lucrul pozitiv este că EcoBoost a fost ales motorul internaţional al anului, un titlu global care înseamnă cel mai bun motor din lume şi este ceva ca un motor să fie cel mai bun din lume trei ani la rând. Şi puţini ştiu în ţara asta că cel mai bun motor din lume este produs la Craiova. Deci, asta este o mândrie deosebită pentru noi. În acest moment este o scădere a pieţei de automobile în Europa, mai ales la segmentul de clase compacte şi mici cum este B-Max. Aşa funcţionează piaţa’, a mai spus directorul general al Ford România. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =