Exportatorii germani se plâng de barierele vamale din Rusia, Belarus și Ucraina

Fiecare al treilea exportator german se plânge de măsurile protecționiste extrem de dure din Rusia, Belarus și Ucraina. Rezultatele unui sondaj, realizat de Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK), arată că 40% dintre exportatori se confruntă cu taxe și impozite vamale prea mari în cele trei țări. foto 

„Drept rezultat, oamenii de afaceri au avut pierderi de miliarde de euro”, a precizat șeful departamentului extern din DIHK, Volker Treier. Potrivit lui, barierele clasice precum taxele vamale și impozitele la import nu mai sunt singurele mijloace de protecționism. „Pentru protecția economiei din țările lor, guvernele din aceste state recurg la „măsuri creative”, care nu se încadrează în legislație. Sunt introduse noi norme de certificare și securitate”, a subliniat expertul. 

În pofida aderării la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), guvernul de la Moscova introduce tot mai multe reguli, cum ar fi, de exemplu, taxele la importul de autoturisme. Problemele întâmpinate în China țin de impozitele de import, birocrația, precum și constrângerea la cooperarea cu întreprinderile locale, se mai arată în studiul realizat de DIHK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 15 =