De câteva săptăm..." />

Eurotunelul, blocat de peste 2000 de imigranți

De câteva săptămâni, zona din apropierea părţii franceze a tunelului care traversează Canalul Mânecii e asaltată de imigranţi, majoritatea etiopieni, afgani şi eritreeni. Peste 3.500 dintre ei au încercat, în ultimele două zile, să ajungă în Marea Britanie. Unul dintre ei, un tânăr sudanez în vârstă de 25 de ani, a fost strivit de un camion şi a murit din cauza rănilor. E al nouălea deces de la începutul lunii iunie, scrie presa franceză. foto

Incidentele din ultimele zile au dat peste cap traficul feroviar din Eurotunel. Mult mai grave sunt perturbările de pe autostrada M20, în sudul Marii Britanii, unde câteva mii de camioane şi autoturisme au format cozi uriaşe. Poliţia a fost nevoită să închidă autostrada în 24 din ultimele 40 de zile.

Responsabilii Eurotunel acuză autorităţile de la Paris că nu alocă destule resurse pentru a face faţă presiunii migratorii. Presiuni face şi guvernul britanic, care a anunţat că va lua noi măsuri de securitate la graniţa dintre cele două ţări. Garduri suplimentare au fost ridicate, iar francezii au mobilizat un număr important de poliţişti în zonă.

În momentul de faţă, aproximativ 3.000 de imigranţi trăiesc în tabere improvizate, în apropiere de Calais, şi aşteaptă o oportunitate pentru a ajunge în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =