Ursula von der Le..." />

European Green Deal – pactul ecologic european

Ursula von der Leyen a prezentat miercuri Parlamentului European foaia de parcurs a Comisiei pe care o conduce – European Green Deal (pactul ecologic european) – care include politici ce au drept obiectiv neutralitatea climatică până în 2020.

Pactul ecologic european stabilește măsuri ce vor transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, vor dinamiza economia, vor îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții cetățenilor, vor ocroti natura și vor garanta că nimeni nu este lăsat în urmă, a promis Ursula von der Leyen în fața eurodeputaților.

În același timp, Comisia susține că proiectul va dinamiza economia, va îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, va proteja natura și nu va lăsa pe nimeni în urmă, scrie Euractiv.

Transport

La un an după ce UE a agreat noi limite de emisii pentru mașini, sectorul auto este din nou în atenția Comisiei. De la actuala țintă de 95 gCO2/km stabilită pentru 2021, obiectivul este să coborâm spre zero după 2030, potrivi unui oficiai european. În acest sens, vor fi încurajate vehiculele electrice prin dezvoltarea rapidă a punctelor de încărcare de pe întregul continent. De asemenea, vor fi promovați combustibilii alternativi, precum biocombustibilii sau hidrogenul.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =