La Paris s-au redeschis terasele – ..." />

Europa isi revine treptat

La Paris s-au redeschis terasele – și au fost pline! Iar în Grecia s-au redeschis hotelurile – și sunt goale! Relaxarea este din ce în ce mai vizibilă în țările europene, dar temerile rămân. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că nu există nicio dovadă potrivit căreia coronavirusul și-ar fi pierdut din putere.

Parizienii s-au reîntors pe terase – și numai acolo, deocamdată, pentru că interiorul localurilor rămâne interzis. Regulile de bază: un metru distanță intre mese și grupuri de maximum 10 oameni.

În capitala Greciei s-au redeschis hotelurile. Dar extrem de puțini turiști se încumetă să le treacă pragul. La 4 stele, cu vedere spre Acropole, sunt așteptați doar doi oaspeți săptămâna asta: un cuplu de austrieci.

Europa își redeschide încet-încet și monumentele – și a venit acum rândul unuia dintre cele mai vizitate obiective turistice. În Capela Sixtină de la Vatican intra din nou turiști. Cu toate măsurile de precauție impuse de pandemie.

Precauția a dat și tonul originalității. Un restaurant olandez a amplasat fiecare masă în mijlocul unei mici sere. E garantată astfel respectarea măsurii de distanțare socială și clienții sunt încurajați să revină în localuri, fară teama de contaminare. Iar personalul aduce comanda pe scânduri în loc de tăvi, pentru a păstra distanța client-ospătar. „un experiment foarte dragut” consideră cei mai mulți cărora însă la lipsește interacțiunea cu ceilalți și duc dorul ieșirilor în oraș dinaintea pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =