“Avem o problemă de guvernanţă. Nu avem pilo..." />

Europa ca o dronă

“Avem o problemă de guvernanţă. Nu avem pilot în avion”, comenta recent situația din UE Henri Malosse, Președintele Comitetului Economic și Social European.

REVOLTA NOROADELOR ÎN UE

Pilotul fantomă despre care vorbește Malosse nu este o aluzie la o guvernare din umbră a Europei (subiect care ar merita o atenție aparte), ci un simbol pentru ruptura politică dintre noroadele europene și eurocrați.

Din ce în ce mai multe voci importante afirmă că planificatorii de la Bruxelles îngroapă prezentul țărilor europene… în proiecte pe termen lung. În continuare, șomajul în UE este în creștere, peste 50 de milioane de „cetățeni europeni cu drepturi depline” neavând un loc de muncă. Recesiunea, conform datelor oficiale (relative), se adâncește și în 2013.

Ciprul a fost glonțul care a șuierat pe la urechea eurozonei. Cea mai mare amenințare a Uniunii Europene se pare că a devenit implozia economică. Împotriva ei, spune teoria eurocraților, nici un stat nu va putea face față singur. „E vremea măsurilor radicale”, strigă planificatorii!

După „lupta împotriva terorismului”, care în UE a însemnat mii de miliarde de euro investiți în tehnologie (și în depozitarea bazei de date în Israel), în dresajul resurselor umane și în disconfortul celor care folosesc transportul aerian, eurocrații pregătesc noroadele de un alt război: „războiul împotriva fraudei”.

JOS CORTINA! SUS GHILOTINA!

Trâmbițat de doi ani din Cancelaria Germaniei, care cerea UE să intre rapid în zodia austerității, războiul cu frauda este noua găselniță a euroliderilor. La mijlocul lunii aprilie, președintele Franței făcea o declarație de militar din linia întâi:

„Este nevoie de o luptă neobosită împotriva exceselor care înconjoară banii, contra lăcomiei şi finanţelor secrete. Paradisurile fiscale trebuie eradicate în Europa şi în toată lumea”. Ei bine, așa ceva nu s-a mai auzit în Europa din anul 1933. Interesant e că, în viziunea lui Hollande, paradis fiscal va fi considerată „orice țară care refuză să coopereze pe deplin cu Franța”.

Cum?! Dar persoanele care vor fi angrenate, direct sau indirect, în „economia paradiziacă” din acele țări vor fi trecute în „baza de date a frauduloșilor de pretutindeni”? Ironia nu e gratuită.

După 11 septembrie 2001, numărul „teroriștilor” din lista SUA a crescut fără vreun control. Se va repeta istoria și cu „frauduloșii” din lista UE? Sau altă întrebare: la judecata finală, vor pica rechinii și caracatița sau doar hamsiile? Depinde de cine trage plasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =