Proc..." />

Eurobarometru: 50% dintre români își doresc propria afacere

Procentul de români care își doresc să fie proprii șefi – 48% – este unul din cele mai ridicate din statele Uniunii Europene, fiind depășit doar de portughezi, letoni, lituanieni, bulgari și greci, arată un Eurobarometru emis în Bruxelles cu ocazia prezentării unui plan de stimulare a antreprenoriatul de către Comisia Europeană. foto

Potrivit unui sondaj, în România 48% dintre cetățeni și-ar dori să aibă propriile afaceri, 47% nu se văd într-o altă postură decât cea de angajat, 3% nu preferă niciun statut din cele două, iar 2% nu sunt hotărâți. 

Apariția unei oportunități de afaceri este motivul principal invocat de mulți dintre respondenții din țările membre UE care au hotărât să pornească propria afacere. Singurele excepții sunt românii și grecii, care au afirmat că au devenit antreprenori din necesitate.

Mai mult, românii se diferențiază și prin faptul că securitatea unui job îi interesează mai puțin, atunci când vine vorba de enumerarea motivelor pentru care preferă să fie angajați și nu patroni. Numai 15% din angajații din România, Spania sau Portugalia sunt interesați de acest aspect atunci când își aleg statutul de angajați, spre deosebire de Italia, unde acest aspect este cel mai important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + twelve =