Cr..." />

Editia a V-a a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! incepe in iulie

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, cu sprijinul IGPR – Inspectoratul General al Politiei Romane si al principalilor actori din piata asigurarilor. Demersul are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere si a gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie si indisciplina. ARTRI si Revista Miscarea isi propun sa promoveze aceste idei in care si noi credem.

No photo description available.

Editia a V-a a campaniei se va desfasura in perioada iulie – septembrie 2020. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.roFacebook.com/treazlavolan si Instragram.com/treazlavolan.

Politistii au retinut, intr-o saptamana, peste 4.700 de permise de conducere soferilor care au pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic prin depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depasiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

„In perioada 25-31 mai 2020, sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere, politistii rutieri au actionat la nivel national pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave”, a anuntat Politia Romana.

Astfel, pentru neregulile depistate in trafic, au fost aplicate 47.431 de sanctiuni contraventionale.

Din totalul acestora, 21.201 au fost pentru depasirea regimului legal de viteza, 2.896 pentru abaterile savarsite de pietoni, 1.663 pentru abaterile savarsite de biciclisti, 690 pentru depasiri neregulamentare, 517 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 461 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si 279 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 4.763 de permise de conducere.

Dintre acestea, 2.193 au fost pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 690 pentru depasiri neregulamentare, 517 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 461 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 279 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si 623 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodata, au fost retrase 1.332 de certificate de inmatriculare pentru conducerea unor autovehicule avand defectiuni tehnice sau neindeplinirea unor obligatii legale.

In aceasta perioada, politistii rutieri au constatat 611 infractiuni, din care 497 de infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice si 114 de alta natura.

Dintre infractiunile la regimul circulatiei pe drumurile publice, 207 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, 196 au reprezentat fapte de conducere fara permis, 64 de fapte de punere in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, 20 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice si 10 fapte de parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =