Franța intenționează să pună o &..." />

Ecotaxa pentru zbor în Franța

Franța intenționează să pună o „ecotaxă” pe aproape toate călătoriile aeriene începând cu 2020, a anunțat marți guvernul. Noua taxă ar putea aduce aproximativ 200 de milioane de dolari, bani care ar putea fi utilizați pentru a sprijini modurile de transport mai puțin poluante, cum ar fi trenurile.

Ministrul francez al transporturilor, Elisabeth Borne, a declarat că noua taxă este un răspuns la criza din mediul înconjurător. „Cu ajutorul taxei ecologice, transportul aerian va contribui la finanțarea transportului zilnic al tuturor cetățenilor noștri”, a scris ea pe Twitter. „Acesta este un răspuns la urgența ecologică și la sentimentul nedreptății resimțit de francezi”.

Noul impozit nu se va aplica zborurilor de legătură sau zborurilor care aterizează în Franța – numai acelora care provin din țară. Călătoriile în Corsica și teritoriile franceze din străinătate ar fi de asemenea scutite de taxă.

Costul taxei verzi se va schimba în funcție de distanța de călătorie și tipul de bilet. În mare, prețul pentru un zbor intern ar crește cu doar 1,50 euro – aproximativ 1,70 USD.

Franța nu ar fi prima țară care să impoziteze călătoriile aeriene. În Germania, o astfel de taxă verde adaugă între 8 și 45 de euro ($ 9 – $ 50) la prețul biletelor, potrivit Deutsche Welle. Suedia a anunțat o taxă de zbor comparabilă încă din primăvara anului 2018. Termenul „flygskam” (în trad. liberă “păcat de aer”) a declanșat o mișcare în Europa care a capturat atenția companiilor aeriene, a agențiilor de turism, a operatorilor de turism și chiar a politicienilor.

 

Citeste mai mult aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 − one =