Bosch discu..." />

E posibil ca la Cluj sa se testeze mașini autonome

Bosch discută cu autorităţile pentru a testa maşini autonome pe străzile din România, urmând ca iniţial să implementeze acest sistem într-un centru din Cluj.

Dennis Raabe, şeful centrului de tehnologie al Bosch din Cluj-Napoca, a declarat că un prim pas ar fi construirea unei piste de testare dedicate, înainte ca autovehiculele să se deplaseze pe străzi, scrie Hotnews.ro.

Dacă aceste teste se vor dovedi de succes, atunci compania va lua măsuri pentru a muta testele pe străzile din Cluj-Napoca.

Potrivit lui Raabe, doi pasageri vor rămâne în interiorul maşinii în orice moment din motive de siguranţă – unul va fi responsabil de comenzile maşinii (volan, pedale) şi va interveni dacă este necesar, în timp ce sarcina celeilalte persoane ar presupune monitorizarea datelor colectate.

Fiecare autoturism va fi echipat cu o serie de camere, plus senzori radar şi ultrasunete. Inginerii vor evalua apoi performanţele lor în condiţii reale şi vor monitoriza modul în care algoritmii implementaţi reacţionează într-o anumită situaţie.

Bosch lucrează din 2011 la sisteme avansate de asistenţă a soferului, iar din 2013 testează în SUA şi Germania maşini autonome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =