Duster, Logan și Sandero, în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia, în 2013

Modelele Duster, Logan și Sandero s-au situat, anul trecut, în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia, conform datelor publicate miercuri de Association of European Businesses (AEB), preluate de Agerpres. foto

În 2013, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 166.947 unități), fabricat de AvtoVAZ, pe locul patru, cu 83.702 unități, a fost modelul Duster, fabricat de Renault, locul șapte a fost ocupat de modelul Focul, cu 67.142 unități, aparținând lui Ford, în timp ce pe locurile 13 și 14 au fost modelele Logan și Sandero, de la Renault, cu 50.894 și, respectiv, 43.737 de unități. 

Piața auto din Rusia se va confrunta cu încă un an slab, din cauza încetinirii creșterii economice, a avertizat președintele Association of European Businesses (AEB), Joerg Schreiber.

Vânzările auto în Rusia ar urma să scadă cu 1,6% în 2014, la 2,73 milioane de unități, după ce, în 2013, vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au înregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unități, conform datelor AEB.

În 2012, în Rusia s-a vândut un număr record de vehicule — 2,93 milioane — această piață fiind a doua din Europa, după Germania.

Producători auto importanți, cum ar fi General Motors, Ford, Renault și Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piață.

‘Nu aș numi 2013 un an rău, dar perspectivele pentru 2014 sunt mai slabe. Ne așteptăm la o piață mai stabilă, iar pe unele segmente s-ar putea înregistra creștere’, a apreciat Schreiber.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianța Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ, în 2014.

Împreună, Renault, Nissan și AvtoVAZ controlează 30% din piața auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piață de 40%, în anul 2016.

Renault are trei uzine în America Latină — în Argentina, Brazilia și Columbia—, pe lângă cele șase din Franța. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − six =