R..." />

Drumurile către podul Giurgiu-Ruse, reabilitate cu fonduri UE

Ruse şi Giurgiu vor reabilita drumurile de acees spre podul care leagă cele două ţări cu fonduri europene, circa 7 milioane de euro fiind alocaţi prin proiectul de îmbunătăţirea a accesibilităţii în euroregiunea Ruse – Giurgiu cu coridorul pan-european de transport nr.9. foto

La ceremonia de semnare a contractului de finanţare au participat primarul oraşului bulgăresc, Plamen Stoilov, şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România, Marcel Ioan Boloş. Proiectul transfrontalier vizează reabilitarea unor secţiuni ale bulevardului Tutrakan din Ruse şi ale drumului de legătură dintre centrul oraşului Giurgiu şi punctul de trecere a frontierei Ruse – Giurgiu.

Reţelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică şi telecomunicaţii vor fi modernizate, iar şoseaua va fi extinsă pe patru benzi de circulaţie. De asemenea, va fi creat şi un sistem comun de colectare, prelucrare şi schimb de informaţii, care va permite o gestionare mai bună a traficului în scopul prevenirii ambuteiajelor şi accidentelor rutiere.

„Eforturile noastre concertate vor contribui la îmbunătăţirea standardului de viaţă şi la creşterea competitivităţii întreprinderilor noastre. Doar prin eforturi comune putem schimba regiunea Dunării”, a declarat adjunctul ministrului bulgar al dezvoltării regionale, Nikolina Nikolova. „Am semnat un contract referitor la reabilitarea drumurilor, însă următoarele proiecte vor fi legate de porturile fluviale şi de turism, pentru a atrage mai multe fonduri europene”, a menţionat, la rândul său, Marcel Ioan Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 15 =