Mai multe s..." />

Drumuri închise din cauza viscolului și ninsorilor

Mai multe sectoare de drumuri judeţene din Bacău au fost închise circulaţiei, vineri seară, în urma avertizării meteorologice de cod galben, autorităţile încercând astfel să prevină înzăpezirea şoferilor în trafic. De la ora 22.00, CNADNR a decis şi închiderea circulaţiei pe DN 67C în Gorj. foto

Potrivit România TV, se circulă îngreunat pe numeroase artere rutiere din zonele aflate sub atenţionarea meteorologică de viscol. Burniţează, suprafeţele carosabile sunt umede, iar din cauza temperaturilor în continuă scădere este foarte posibil să apară poleiul. 

Mare atenţie trebuie să manifeste conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti, ale căror suprafeţe carosabile sunt umede, pe anumite porţiuni existând şi un strat de zăpadă amestecată cu material antiderapant.

Aceleaşi condiţii dificile de trafic se întâlnesc şi pe DN1 Bucureşti – Ploieşti, DN1A Cheia – Săcele, DN2 Urziceni – Buzău, DN3 Bucureşti – Slobozia, DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 tronsoanele Bucureşti –Alexandria şi Strehaia – Turnu Severin.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, trei drumuri judeţene, respectiv Pădureni – Ilieşti, Ocheni – Găiceana şi Gioseni – Bazga, au fost închise temporar circulaţiei pe anumite sectoare, autorităţile oferind şoferilor alternative de rute ocolitoare.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că începând cu ora 22.00 s-a închis circulația pe drumul național DN67C între localităţile Novaci şi Rânca din judeţul Gorj, din cauza vântului puternic şi a zăpezii abundente viscolită de pe versanţi.

În total s-a actionat cu 379 autoutilaje si s-au raspandit 2156.55 tone material antiderapant.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunţat, în contextul avertizărilor de ninsori şi viscol valabile până duminică seară, că la nivelul instituţiei a fost constituit Comandamentul de iarnă şi că în situaţii speciale ar putea fi dispusă închiderea unor rute.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol în zece judeţe din ţară, inclusiv în Capitală, în timp ce alte 16 judeţe se află sub cod galben.

Mai mult, Ion Sandu, directorul ANM, a declarat, în timpul comandamentului de iarnă de vineri, că este posibil să fie emis un cod roşu de viscol pentru câteva regiuni ale ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − twelve =