Bulgar..." />

Drumuri blocate și temperaturi scăzute în țările vecine

Bulgaria şi Danemarca se află sub incidenţa codului portocaliu de ninsori, în timp ce Serbia a intrat în alertă din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Şi în Ungaria, codul galben de ninsori a fost extins pentru majoritatea teritoriului, inclusiv în capitală. foto

Codul galben de ninsori a fost extins în Ungaria pentru majoritatea teritoriului şi pentru Budapesta, iar în Serbia, autorităţile au decretat cod roşu de temperaturi extrem de scăzute. Nord-estul Bulgariei a rămas sub incidenţa codului portocaliu de ninsori, unde zăpada a căzut în ultimele zile fără întrerupere. Agenția de Infrastructură Rutieră de la Sofia a decis duminică să interzică temporar circulația camioanelor de peste 10 tone pe toate drumurile din rețeaua rutiera națională. În aceste condiții, TIR-urile aflate în zona Vămii Giurgiu vor rămâne blocate până la revenirea vremii la condiții normale. 

În Silistra, troienele măsoară peste un metru, iar Varna şi Burgas au fost acoperite de zăpadă. Cel puţin 20 de localităţi au rămas fără electricitate, după ce un releu a fost afectat de ger. Numeroase accidente rutiere au fost înregistrate, iar un camion a ajuns în şanţ, din cauza poleiului.

Trei mii de utilaje au intervenit cu neîncetare pe principalele drumuri din Bulgaria. Oamenii s-au trezit cu maşinile prinse sub copacii îngheţaţi, doborâţi de rafalele de vânt.

Cei care au vrut să pornească la drum, au muncit ore în şir pentru a îşi scoate din zăpadă maşina. La vămi, cozile de tiruri se întindeau pe câţiva kilometri, aşteptând să fie deblocat traficul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =