Ministe..." />

Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni intră în reconstrucţie

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova anunţă deschiderea a două şantiere noi de reabilitare a traseelor naţionale – segmentele Chişinău-Ungheni-Sculeni şi Hânceşti-Lăpuşna. foto

Pentru reabilitarea celor două segmente – de 22 km şi, respectiv, 37 de km – fi valorificată o investiţie de 33,7 mil. de euro din fondurile alocate anterior de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). De reconstrucţia acestor două segmente se va ocupa compania azeră Evrascon care a câştigat licitaţia organizată de ministerul Transporturilor. Valoarea contractelor este de 15 milioane de euro şi, respectiv, 18,7 milioane de euro. 

„Pentru reabilitarea celor 92 km de drum vom valorifica, timp de doi ani, o investiţie ce se ridică la circa 75 de milioane de euro”, a declaratVasile Botnari, ministrul Transporturilor de la Chișinău.

Lucrările de bază pe segmentul din traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni includ reabilitarea, reconstrucţia podurilor, demolarea şi construcţia podeţelor, construcţia sistemelor de colectare şi evacuare a apelor, relocarea utilităţilor şi construcţia unei porţiuni noi de drum.

Pe traseul Hânceşti-Lăpuşna vor fi efectuate lucrări de reabilitare, va fi construită o intersecţie giratorie, iar pe unele sectoare de drum se vor realiza construcţii noi.

Lucrările de reconstrucţie urmează să fie finalizate în decurs de un an de la darea lor în exploatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 12 =