De la mijlocul lunii iulie pe teritor..." />

Drumul, banii și canicula

De la mijlocul lunii iulie pe teritoriul Rusiei vor intra în vigoare noi reglementări de circulație pe cele mai importante autostrăzi. foto

Taxele de drum pentru porțiunea cu plată de pe autostrada M-4 „Don” au fost majorate în medie cu 5,66%. Concomitent, pe toată lungimea acestei autostrăzi vor intra în vigoare restricții de circulație pentru camioane, în cazul în care serviciul meteorologic de stat va anunța că temperatura aerului pe timp de zi depășește 32 de grade. Aceste restricții vizează inclusiv autostrăzile M-1 „Belarus” și M-3 „Ucraina”. Potrivit portalului Transler.ru, taxa de pe autostrada M-4 în regiunea Lipețk (distanța între kilometrii 414-464) va fi încasată pentru prima dată din 2006, de când tronsonul a devenit cu plată. Valoarea taxei va fi majorată doar pe timp de zi. În intervalul orelor 9.00-21.00, plata pentru automobilele ușoare și motociclete va constitui 60 de ruble, iar în altă perioada a zilei va fi de 50 de ruble. Pentru mașinile cu o greutate de la 3,5 la 8 tone tariful va constitui 120 de ruble pe timp de zi şi 100 de ruble noaptea. Camioanele mai grele de 8 tone care vor circula în intervalul orelor 8.00-00.00 vor achita până la 240 de ruble, iar după miezul doar 100 de ruble.

Restricţiile pentru camioane vor fi valabile până la sfârşitul verii. Motivul este cunoscut: pe timp de caniculă asfaltul se încălzește la peste 47 de grade, iar sub greutatea camioanelor bitumul începe să se topească, iar pavajul se deformează. Potrivit reprezentantului Agenției Federale de Drumuri din Rusia „Rosavtodor”, Igor Astahov, în anul 2010 drumarii erau nevoiți să acopere valurile de asflat pe drumuri. Aceste lucrări au costat bugetul de stat mai mult de 6 miliarde de ruble.

În unele regiuni Rosavtodor a interzis accesul camioanelor grele pe autostradă în intervalul orelor 10.00-22.00 începând cu data de 15 mai. În prezent, această regulă este valabilă doar pentru principalele artere care duc spre sudul țării.

În zonele cu restricții pentru conducătorii auto vor fi instalate indicatoare rutiere temporare, iar controlul va fi asigurat de către agenții de circulație și inspectorii Serviciului federal de supraveghere în domeniul transportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =