Între S..." />

Dragnea dă asigurări că Sibiu-Piteşti va fi autostradă

Între Sibiu şi Piteşti va fi construită o autostradă, a dat asigurări duminică Liviu Dragnea. Vicepremierul a reluat astfel o declaraţie a premierului Victor Ponta făcută sâmbătă, la finalul unei vizite la Uzina Dacia de Mioveni, unde a spus că în Programul Operaţional de Transport, pe care Guvernul îl va aproba până la sfârşitul acestui an, în baza Master Planului de Transport, segmentul Piteşti-Sibiu este trecut ca autostradă. Cu toate acestea, în scenariile testate în Master Planul General de Transport publicat de Ministerul Transporturilor segmentul Sibiu-Piteşti este menţionat ca drum expres şi este propus spre finalizare în perioada 2021-2030. foto

„Vreau să fac o precizare pe care a făcut-o şi premierul sâmbătă: informaţia importantă şi corectă este că în Master Planul de Transport al României, care este singurul document oficial, acolo tronsonul Sibiu-Piteşti este trecut autostradă. Faptul că până a se ajunge la autostradă se trece prin nişte faze intermediare este important, dar nu este determinant. Cert este că prima operaţie va fi exproprierea pentru autostradă, urmând să se decidă ulterior dacă se trece prin faza intermediară de a se construi un drum expres sau se face de la bun început autostradă. Exproprierile vor începe cât de curând, important este de ştiut că între Sibiu şi Piteşti va fi autostradă”, a precizat Liviu Dragnea, citat de gândul.info.

Segmentul rutier Piteşti — Sibiu va fi trecut în Programul Operaţional de Transport ca autostradă, a anunţat sâmbătă premierul Victor Ponta, la finalul unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni. El a adăugat că legătura rutieră va fi realizată în două etape, mai întâi ca drum expres, şi apoi ca autostradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 6 =