Două noi puncte de trecere a frontierei dintre România şi Serbia în județul Timiș

România şi Serbia vor avea în scurt timp două noi puncte de trecere a frontierei – Lunga-Nakovo şi Valcani-Vrbica, informează Adevărul. foto

Condiţiile necesare deschiderii celor două puncte de frontieră au fost discutate la primăria din Kikinda, oraş aflat în apropiere de graniţa cu România, în timpul vizitei prefectului Districtului Banatului de Nord, primarilor localităţilor din zonă, atât din România, cât şi din Serbia, reprezentanţilor poliţiei de frontieră din cele două ţări şi ai Uniunii Sârbilor din România. 

Un alt punct al discuţiilor s-a referit la deschiderea ocazională a acestor puncte de trecere a frontierei în anul 2014. S-a stabilit că se va face o prioritizare a deschiderii permanente a celor două puncte de trecere a frontierei, iar primarii localităţilor din zonă (Sânnicolau Mare, Comloşu Mare, Valcani, Dudeştii Vechi, Beba Veche, Cenad, Saravale, Sâmpetru Mare, Periam, Variaş, Tomnatic), alături de cei ai localităţilor din zona de frontieră din Republica Serbia, au fost de acord cu deschiderea noilor puncte de trecere.

Urmează să se semnze o Iniţiativă comună, care va fi adresată Instituţiei Prefectului Judeţului Timiş, Prefecturii Districtului Banatului de Nord, dar şi Guvernelor României şi Republicii Serbia, prin care îşi afirmă interesul comun al localităţilor din zona de frontieră pentru deschiderea celor două puncte de trecere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =