Peste 70% dintre hotelu..." />

Două din trei hoteluri sunt de vânzare

Peste 70% dintre hotelurile din România sunt de vânzare pentru că nu sunt profitabile, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan.

„Unele dintre hotelurile acum de vânzare au fost construite în perioada de boom economic, când banii erau ieftini, dar în timp proprietarii au constatat că afacerea nu este rentabilă dacă nu este condusă de profesionişti sau locaţia nu a fost bine aleasă”, a spus Răducan.

El a afirmat că sunt de vânzare şi hoteluri de două-trei stele, dar şi unele de cinci stele, afiliate la diverse lanţuri internaţionale.

Gradul mediu de ocupare a hotelurilor a scăzut în ultimul an sub 30%, ceea ce face ca afacerile să fie nerentabile, pe fondul creşterii taxelor şi impozitelor şi a costului utilităţilor.

„Preconizata introducere a impozitului forfetar este favorabilă hotelurilor care au plătit impozite până acum, pentru că le va reduce povara fiscală cu 40%-50%, dar va elimina din piaţă societăţile evazioniste. Şi în multe dintre aceste cazuri proprietarii vor încerca să vândă, dar din păcate şi cumpărătorii cunosc valoarea pieţei”, a spus oficialul federaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =