Statu..." />

Dmitri Medvedev nu vrea să interzică volanele pe dreapta

Statul nu le poate interzice cetățenilor ruși să conducă autovehiculele cu volanul pe dreapta, a declarat primul ministru rus Dmitri Medvedev, în cadrul unei vizite în orașul Vladivostok. foto

Potrivit lui, autoritățile nu pot limita drepturile cetățenilor atunci când aceștia decid să își procure mașini de acest fel. „Fiecare este în drept să aleagă ce fel de mașină vrea și ce își permite să conducă”, a spus Medvedev.

În luna octombrie din anul 2011, Vladimir Putin, pe atunci prim-ministru al Federației Ruse, a declarat că guvernul nu intenționează să interzică utilizarea mașinilor cu volan pe dreapta, însă a precizat că unele modificări ar putea viza transportul public de pasageri.

Atunci Putin a precizat că aceste măsuri sunt impuse de regulile de siguranță ale călătorilor, care nu permit coborârea pe carosabil. În acelaşi timp, Putin nu a exclus posibilitatea interzicerii autovehiculelor cu volanul pe dreapta în unele țări membre ale Uniunii Vamale (Rusia – Belarus – Kazahstan), referindu-se în special la Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − five =