Disensiunile ruso-poloneze au dus la aglomerarea frontierelor din Belarus, Ucraina, Slovacia și Țările Baltice

Comitetul pentru frontiera de stat din Republica Belarus informează despre creșterea fluxului de camioane la granița cu Ucraina. „Creșterea numărului mijloacelor de transport marfă se datorează faptului că Rusia și Polonia nu au convenit contingentul de autorizații pe anul 2016”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului, Aleksandr Tîșcenko. foto

Vameșii belaruși subliniază că, de la 1 februarie, cel mai aglomerat punct de trecere este Mokrany (Belarus) – Domanovo (Ucraina). „Acest punct de trecere este traversat, în mare parte, de șoferii care anterior traversau frontiera pe la „Kozlovici”, pentru a ajunge în Polonia”, a explicat Aleksandr Tîșcenko.

Totodată, grănicerii belaruși informează că a crescut fluxul de camioane și spre Țările Baltice, la fel, din cauza interdicției de a tranzita Polonia. „Transportatorii sunt în căutarea unor noi trasee. Ei apelează și la transportul cu feribotul din porturile Țărilor Baltice. Noi le recomandăm să urmărească situația din punctele de trecere a frontierei Republicii Belarus, în timp real, pe site-ul Comitetului frontierei de stat – www.gpk.gov.by”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Anterior, serviciul de grăniceri din Ucraina a informat că, de la începutul lunii februarie, din Belarus spre teritoriul Ucrainei a intrat un număr mai mare de camioane. Și partea ucraineană motivează această situație de lipsa unui protocol de colaborare în domeniul transporturilor dintre Polonia și Rusia.

Presa din Ucraina mai scrie că la frontiera ucraineano-slovacă s-a format o coloană de aproximativ 50 de camioane, majoritatea cu numere de înmatriculare rusești. Punctul de trecere a frontierei „Ujgorod” este unul din cele mai aglomerate din vestul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =