Din 14 decembrie se percep taxe vamale pentru importul de mărfuri din Serbia în Kosovo

De la 14 decembie, în conformitate cu acordul de la Bruxelles, la punctele de frontieră Jarinje şi Brnjak din nordul Kosovo se introduc taxe vamale pentru mărfurile care intră din Serbia în nordul provinciei. foto

În anumite mijloace de presă din nordul Kosovo, EULEX informează cetăţenii că taxele colectate vor fi cheltuite în beneficiul populaţiei locale. „Aceste colectări de taxe vamale vor mări alocările social-economice şi vor îmbunătăţi standardul de viaţă al populaţiei. Cu aceşti bani vor fi finanţate diferite proiecte de infrastructură, grădiniţe, şcoli şi spitale”, se spune în campania de informare a populaţiei efectuată de EULEX. 

Săptămâna trecută, când a vizitat localitatea Leposavic, ministrul sârb pentru Kosovo-Metohija, Aleksandar Vulin, a confirmat că sâmbătă 14 decembrie va începe perceperea de taxe vamale conform acordului de la Bruxelles şi Acordului de administrare integrată a frontierelor. Vulin a subliniat că toate taxele vamale vor merge în Fondul pentru dezvoltarea nordului Kosovo, că vor fi cheltuiţi în beneficiul cetăţenilor din nordul Kosovo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + three =