Digitalizarea sistemului judiciar: Şedinţe de judecată pe Skype la Tribunalul Bucureşti

În procesul de digitalizare a sistemului judiciar, Tribunalul Bucureşti face primii paşi concreţi, judecând diverse cauze prin videoconferinţă. Astfel, într-o citaţie trimisă pe e-mail, luni, unei persoane ce e parte într-un dosar i se cer datele de contact necesare pentru o videoconferinţă pe platforma Skype.

Pe 31 martie, Tribunalul Bucureşti anunţa că va judeca atât cauzele penale, cât şi cele civile (o premieră pentru instanţele din România), în sistem videoconferinţă.

Prin intermediul avocatului Tudor Colţan, am aflat că Tribunalul Bucureşti a comunicat o citaţie prin e-mail, unei persoane parte a unui dosar fiindu-i solicitate astfel datele de identificare pentru platforma online Skype (un software gratuit, ce permite utilizatorilor să efectueze convorbiri telefonice cu video prin Internet).

Astfel, instanţa i-a comunicat părţii din dosar că şedinţa de judecată se va desfăşura prin intermediul unui program electronic online (videoconferinţă), motiv pentru îi care solicită datele de contact necesare, aşa cum reiese din poza ataşată mai jos: număr de telefon, adresă de e-mail, dar şi ID-ul de Skype.

Iată postarea lui Tudor Colţan, avocat de business cu care am vorbit recent despre nevoia digitalizării sistemului judiciar – detalii pe larg, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 14 =