Liderii mondiali..." />

Deficit major de şoferi de camioane în Europa

Liderii mondiali pe piaţa producătorilor de camioane se confruntă cu încetinirea creşterii economice şi vânzări reduse odată cu prezentarea ultimelor modele la expoziţia auto de la Hannover, Germania. Pentru producătorii de pe piaţa europeană mai există o altă provocare, lipsa conducătorilor auto calificaţi, scrie The Wall Street Journal. foto

Companiile de transport rutier de marfă din Europa îşi găsesc cu greu şoferi pentru autovehiculele de care depinde aproape întregul comerţ din regiune.

În Uniunea Europeană, 78% din transporturile de marfă terestre sunt rutiere, dintre care 63% în Suedia, 67% în Germania, 81% în Franţa şi 87% în Marea Britanie, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat.

Un ansamblu de factori demografici, precum vârsta populaţiei europene şi scăderea interesului pentru profesia de şofer explică deficitul de şoferi calificaţi, cu toate că rata şomajului a atins niveluri înalte, de două cifre în toată Europa.

Şoferii de camioane se plâng de zilele şi deseori săptămânile de muncă departe de casă dar şi de presiunea de a îndeplini anumite termene limite sub care lucrează… citește tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + ten =