..." />

Deblocarea transportatorilor români aflați în curse în Europa

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din Slovenia, Austria și Ungaria, a continuat împreună cu Ministerul Transporturilor demersurile în favoarea transporturilor românești de mărfuri blocate în Europa.

Urmare acestor demersuri, transportatorii români blocați la granița Italiei cu Slovenia au început să tranziteze teritoriul sloven, situația din teren indicând debutul unei fluidizări a traficului.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanți ai Ambasadei României la Ljubljana și ai Consulatului General al României la Trieste s-au deplasat la punctul de frontieră Fernetti de la frontiera italo-slovenă pentru a oferi asistență transportatorilor români (inclusiv apă și alimente).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că, la acest moment, la intrarea în Austria și Ungaria nu mai există blocaje pentru tranzitul de marfă.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru identificarea de soluții în vederea facilitării tranzitului pentru transportatorii români.

Vezi si atentionarile de calatorie disponibile aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − three =