Ucraina a ridicat interdicția pentru tranzitul camioanelor rusești

Guvernul Ucrainei va ridica interdicția de tranzit pentru mijloacele de transport marfă din Federația Rusă, începând din 25 februarie 2016. Anunțul a fost făcut de către premierul de la Kiev, Arsenii Iațeniuk, la ședința executivului de miercuri, 24 februarie. foto

Premierul ucrainean a anunțat că Ministerul Transporturilor din Federația Rusă i-a propus părții ucrainene abolirea reciprocă a restricțiilor de tranzit. „Am decis să acceptăm propunerea Rusiei. Tranzitul nu are granițe și nu trebuie să fie limitat. Vom dispune Ministerului de Interne să asigure siguranța fluxului de mărfuri pe teritoriul Ucrainei pentru toți transportatorii străini, inclusiv ruși”, a declarat Iațeniuk.

Guvernul de la Moscova nu a anunțat deocamdată o decizie în acest sens.

De la 1 ianuarie, Rusia a interzis tranzitul pe teritoriul său pentru camioanele din Ucraina, iar din 14 februarie a restricționat circulația pe teritoriul său pentru toate mijloacele de transport ucrainene, inclusiv pentru cele care transportau marfă în regim bilateral dintre Rusia și Ucraina. Din 15 februarie, Guvernul de la Kiev a luat decizia privind stoparea tranzitului rusesc pe teritoriul Ucrainei.

Situația a dus la blocarea a sute de camioanele rusești și ucrainene pe teritoriul ambelor țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 17 =